Harald Johnsen

Faktaboks

Harald Johnsen

Harald Gill Johnsen

Født
19. mars 1970, Oslo
Død
24. juli 2011

Harald Gill Johnsen var en norsk jazzmusiker med kontrabass som instrument. Han studerte i årene 1989 til 1992 ved jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Rundt samme tid var han medlem i Trondheim Kunstorkester under ledelse av Trygve Seim. Han gjorde seg senere gjeldende i en rekke ulike sammenhenger, blant annet med Sigurd Køhn Kvartett, Køhn/Johansen Sextet, og ikke minst med Silje Nergaard og som del av Tord Gustavsen Trio.

Johnsen hadde et samarbeid med gitarist og komponist Frode Barth som strakk seg så langt tilbake som året 1984. Deres trio TAPE, med en besetning bestående av gitar, bass og trommer, vant Ungdommens Kulturmønstrings landsfinale i 1988. Mange års samspill, improvisasjon og kompositorisk utveksling mellom de to musikerne dannet grunnlaget for Barth og Johnsens debutalbum, Blue Spheres, som bleutgitt av MTG Music i 2007. Utgivelsen fikk strålende anmeldelser.

Harald Johnsen har også spilt med blant andre Ditlef Eckoff, Jan Erik Kongshaug og den amerikanske saksofonisten Sonny Simmons (som del av Svein Olav Herstad Trio).

Utvalgt diskografi

Med Køhn/Johansen (sextet)

  • Woman's Got To Have It (1999)
  • Angels (2003)

Med Silje Nergaard

  • Port of Call (2000)
  • At First Light (2001)
  • Nightwatch (2003)
  • Live in Köln (DVD, 2005)

Med Tord Gustavesn Trio

  • Changing Places (2003)
  • The Ground (2005)
  • Being There (2007)

Øvrige

  • Dig med Dig (1993)
  • Impressions Of Antibes med Ditlef Eckhoff (1997)
  • The Other World med Jan Erik Kongshaug (1999)
  • Suite For Simmons med Svein Olav Herstad Trio featuring Sonny Simmons (2006)

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg