Hans Christian Holte

Faktaboks

Hans Christian Holte
Født
11. mars 1965, Greverud, Oppegård

Artikkelstart

Hans Christian Holte er en norsk offentlig tjenestemann som har hatt flere lederstillinger i offentlig forvaltning. Siden 2020 er han direktør for Arbeids- og velferdsdirektoratet (NAV).

Han er utdannet cand.polit. med hovedfag i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo.

Holte har vært en aktiv deltaker i debatten rundt utviklingen av statsadministrasjonen i Norge, og de sektorene han har arbeidet i. Han tok i 2017 blant annet til orde for å begrense advokaters taushetsplikt i komplekse skattesaker, et forslag som ble fulgt opp av et offentlig utvalg i 2019.

Ledende stillinger

Hans Christian Holte var avdelingsdirektør i Sosial- og helsedepartementet fra 2002 til 2005, deretter ekspedisjonssjef/assisterende departementsråd i Utdannings- og forskningsdepartementet i perioden 2005 til 2008. Han var deretter direktør Direktoratet for fovaltning og IKT (Difi) i årene 2008 til 2013.

I 2013 ble Holte utnevnt til skattedirektør for en periode på seks år, og deretter i 2019 for en ny seksårsperiode frem til 2025. I 2017 ble Holte styreleder for OECDs Forum for Tax Administration, som består av skattedirektører i 50 land.

Holte var leder for et offentlig utvalg som i 2018 leverte en NOU om IKT–sikkerhet, og som blant annet foreslo en ny IKT-sikkerhetslov og et nasjonalt senter for IKT-sikkerhet.

I 2020 tiltrådte Holte som direktør for Arbeids- og velferdsdirektoratet (NAV).

Hans Christian Holte er sønn av Fritz Holte.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg