Bergen Musikkonservatorium

Artikkelstart

Bergen Musikkonservatorium var en utdanningsinstitusjon for musikkutøvere i Bergen. Det ble opprettet i 1905 og gikk i 1995 inn i Griegakademiet.

Historikk

Bergen Musikkonservatorium ble grunnlagt i 1905 under navnet Bergens Musikakademi med ti tilknyttede lærere og 100 elever. Grunnlegger var fiolinisten Torgrim Castberg, som var konsertmester i Bergen Filharmoniske Orkester (daværende Musikkselskapet Harmoniens Orkester). Han hadde støtte av Edvard Grieg.

Akademiet underviste i instrumenter og sang og hadde som elever både barn, ungdom og amatører. Castberg var leder til sin død i 1928.

Fiolinisten Arve Arvesen overtok som leder etter Castberg og skolen fikk samtidig navnet Bergen Musikkonservatorium. I 1930 ble en musikalsk barnehage opprettet. Arvesens etterfølger ble fiolinisten Gunnar Sævig i 1951. Under hans ledelse ble konservatoriet utvidet med yrkesutdannelse for blant andre organister og skolesanglærere.

I 1995 ble Bergen Musikkonservatorium innlemmet i det nyopprettede Griegakademiet og ble underlagt Universitetet i Bergen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg