Grønn Ungdom

Grønn Ungdoms logo.
Grønn Ungdoms logo
Av /Grønn Ungdom.
Grønn Ungdom i 1. mai-toget i 2012.
Av /Grønn Ungdom.
Lisens: CC BY ND 2.0

Artikkelstart

Grønn Ungdom er ungdomsorganisasjonen til Miljøpartiet De Grønne. Organisasjonen opererer ikke med ledelse i tradisjonell forstand, men har en ordning med to nasjonale talspersoner, på samme måte som moderpartiet. Talspersoner for Grønn Ungdom er fra 2021 Ulrikke Torgersen og Tobias Stokkeland.

Grønn Ungdom ble stiftet i 1996. Organisasjonen har samme politiske program som moderpartiet, og en ny, bærekraftig klimapolitikk er en av hovedsakene. Det betyr blant annet omlegging av energisektoren. Grønn Ungdom vil ha stans i all leting etter olje og gass på norsk sokkel og fase ut hele den norske oljeindustrien.

Innenfor industripolitikken vil Grønn Ungdom gjøre det lettere å starte og drive bedrifter med få ansatte, blant annet ved å fjerne avgifter fra småbedrifter og gründervirksomhet. Skatte- og avgiftssystemet ellers må, etter organisasjonens mening, legges helt om og bidra til at vi får et mye lavere personlig forbruk enn i dag. Vekst i produksjonen skal tas ut som mer fritid fremfor lønnsøkning.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg