Georg Høeberg, dansk fiolinist, dirigent og komponist, sjefdirigent ved Det Kongelige Teater i København fra 1914. Høeberg var barnebarn av komponisten og dirigenten Hans Christian Lumbye.

Høeberg var utdannet ved Musikkonservatoriet i København hvor han studerte fiolin, klaver og komposisjon. Her hadde han blant andre Niels W. Gade som lærer. Han studerte også en tid i Berlin.

Høeberg var ansatt som fiolinist ved Det Kongelige Kapel 1897–1901. Han var fiolinlærer ved Musikkonservatoriet til 1914.

Høeberg dirigerte konsertene og var en viktig støttespiller i Dansk Koncert-Forening 1910–1914.

I 1914 ble han sjefdirigent ved Det kongelige Teater, en stilling han innehadde til 1930. Her ledet han blant annet førsteoppførelsene i Danmark av Parsifal av Richard Wagner og Rosenkavaleren og Salome av Richard Strauss.

Som dirigent gjestet han også utenlands, blant annet i Tyskland. I januar 1934 gjestet han Oslo-Filharmonien med verker av blant andre Johann Sebastian Bach og Georg Friedrich Händel.

Høeberg komponerte kammermusikk, et antall sanger og en symfoni. Hans opera Et bryllup i katakomberne ble oppført på Det Kongelige Teater i 1909.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.