Logo

Logoen til GE Hitachi.

Av .
Lisens: public domain

GE Hitachi Nuclear Energy er et internasjonalt industriselskap som bygger og vedlikeholder kjernereaktorer for verdensmarkedet. Selskapet ble opprettet i 2007 i et samarbeid mellom det amerikanske selskapet General Electric og det japanske selskapet Hitachi. Hovedkontoret er i Wilmington, N.C. Den japanske delen av selskapet er registrert under navnet Hitachi-GE Nuclear Energy, Ltd. og lokalisert i byen Hitachi i Ibaraki prefektur.

Selskapet tilbyr reaktorer av typen ABWR som er verdens første tredjegenerasjonsreaktor. Selskapet er også engasjert i arbeidet med å utvikle den nye ESBWR-reaktoren (Economic Simplified Boiling Water Reactor) som er en tredjegenerasjonsreaktor (generasjon III+) med innebygd passiv sikkerhet. Under utvikling har de også en ny innovativ fjerdegenerasjonsreaktor under navnet PRISM (Power Reactor Innovative Small Module). Denne reaktoren er en natriumkjølt formeringsreaktor som skal kunne utnytte kjernefysisk avfall (brukt kjernebrensel) som brensel. Reaktoren utvikles i mindre moduler på cirka 300 MWe slik at det skal være mulig å serieprodusere dem på en fabrikk og dermed få redusert byggekostnadene.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg