Frances Willard var en amerikansk feminist, lærer og forkjemper for avholdssaken.

Under en reise til blant annet Paris i 1868 så hun alkoholmisbruket og de statskontrollerte bordellene på nært hold, noe som styrket hennes moralske kamp mot alkohol. Tilbake i USA ble hun i 1871 valgt til leder for det nye Women's College i Evanston. I 1872 ble hun rektor, og i 1873 professor i estetikk ved samme college. I 1874 frasa hun seg alle verv og stillinger for å vie seg helt til avholdssaken.

I 1874 dannet hun sammen med Annie Wittenmeyer avholdsforeningen The Chicago Women's Christian Temperance Union (senere Det Hvite Bånd), hvor hun satt som leder i perioden 1881–1898. Hun var en radikal kristen sosialist, hun koplet avholdssaken til stemmerettskampen, og kjempet også utrettelig for å bedre kvinners juridiske rettigheter og arbeidsforhold. I 1888 ble hun valgt til president for National Council of Women, og i 1891 leder for World Women's Christian Temperance Union.

Willard skrev utallige foredrag som hun holdt over hele Nord-Amerika, dessuten en mengde artikler og bøker, blant annet Women and Temperance (1883) og selvbiografien Glimpses of Fifty Years (1889).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.