Finn Nielsen, norsk pianist. Nielsen debuterte i 1947. Han drev en omfattende turnévirksomhet over store deler av Europa og ga mange konserter i norsk og utenlandsk radio. Han hadde flere oppdrag som solist, akkompagnatør og repetitør ved Festspillene i Bergen. Han mottok Grieg-prisen i 1978.

Nielsen studerte klaver, orgel og teori ved Bergen Musikkonservatorium. Senere fulgte studier med Robert og Reimar Riefling i tillegg til flere studieopphold i utlandet. Han var en etterspurt pedagog og underviste på Bergen Musikkonservatorium, Bergen lærerhøgskole og ved Nordenfeltska Musikskolan i Stockholm. I tillegg til det rene klaverrepertoaret deltok Nielsen i kammermusikksammenheng og akkompagnerte flere sangere. Av tillitsverv kan nevnes formann i Bergens Musikklærerforening og konsulent ved Nina og Edvard Griegs hjem på Troldhaugen.

Nielsen var en hengiven utøver av norsk musikk. Han urfremførte blant annet verker av Johan Kvandal, Øistein Sommerfeldt og Geirr Tveitt, men også Griegs klavermusikk stod sentralt i hans utøvervirksomhet. Nielsen gjorde flere plateinnspillinger. En av dem er Memories of Bergen utgitt på platemerket Troll, der han sammen med sangeren Siff Pettersen fremfører Grieg, Harald Sæverud og Ole Bull.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.