Finansportalen er et nettsted som skal gjøre det lettere for forbrukere å finne frem til de beste tilbudene på ulike typer finanstjenester.

Portalen inneholder oppdaterte data og verktøy som gjør det mulig å sammenligne priser og vilkår for bank-, pensjons-, forsikring- og investeringsprodukter. Finansinstitusjoner i Norge har plikt til å innrapportere priser og vilkår på sine tjenester til Finansportalen i henhold til Prisopplysningsforskriften og Finansforetakforskriften slik at prisinformasjonen til enhver tid er oppdatert.

Finansportalen inneholder også verktøy som skal gjøre det lettere å bytte tilbyder av finanstjenester, nyttige tips om privatøkonomi og forklaringer på mange ord og begreper forbrukere møter når de skal kjøpe finansprodukter.

Finansportalen ble lansert i 2008, og er et resultat av et samarbeid mellom Finanstilsynet, Forbrukerombudet og Forbrukerrådet. Beslutningen om å opprette Finansportalen kom i statsbudsjettet for 2007 gjennom at det ble bevilget penger til å utvikle og etablere portalen. Portalen finansieres over Barne- og likestillingsdepartementets budsjett.  Fra 1. januar 2010 er Finansportalen organisert som en avdeling i Forbrukerrådet. Elisabeth Realfsen har vært redaktør og daglig leder for Finansportalen siden den ble startet. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.