Finansportalen

Finansportalen er et nettsted som skal gjøre det lettere for forbrukere å finne frem til de beste tilbudene på ulike typer finanstjenester.

Faktaboks

Også kjent som

Finansportalen.no

Innhold

Portalen inneholder oppdaterte data og verktøy som gjør det mulig å sammenligne priser og vilkår for bank-, pensjons-, forsikring- og investeringsprodukter. Finansinstitusjoner i Norge har plikt til å innrapportere priser og vilkår på sine tjenester til Finansportalen i henhold til Prisopplysningsforskriften og Finansforetakforskriften slik at prisinformasjonen til enhver tid er oppdatert.

Finansportalen inneholder også verktøy som skal gjøre det lettere å bytte tilbyder av finanstjenester, nyttige tips om privatøkonomi og forklaringer på mange ord og begreper forbrukere møter når de skal kjøpe finansprodukter. Portalen tilbyr også en sjekkliste for å unngå at en inngår avtaler med useriøse investeringsrådgivere.

Opprettelse og drift

Finansportalen ble lansert i 2008, og er et resultat av et samarbeid mellom Finanstilsynet, Forbrukerombudet og Forbrukerrådet. Beslutningen om å opprette Finansportalen ble tatt ved at det ble bevilget penger til å utvikle og etablere portalen i statsbudsjettet for 2007. Portalen finansieres over Barne- og likestillingsdepartementets budsjett. Fra 1. januar 2010 har Finansportalen vært organisert som en avdeling i Forbrukerrådet. Elisabeth Realfsen har vært redaktør og daglig leder for Finansportalen siden den ble startet.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg