Eric Chevillard, fransk forfatter. Han regnes som en typisk representant for den minimalistiske romanen i Frankrike og blir ofte sammenliknet med forfattere som Jean-Philippe Toussaint og Jean Echenoz. Han har mottatt flere litterære priser.

Chevillard er kjent for korte, humoristiske romaner som særlig viser innflytelse fra den engelske forfatteren Laurence Sterne (1713 - 68) og fra britisk "nonsense"-litteratur. Tekstene hans bryter stadig med ulike fortellertekniske og språklige konvensjoner. Slik forsøker han å få leseren til å stille kritiske spørsmål både til de forestillingene vi danner oss om verden og til litteraturens måter å fremstille virkeligheten på.

Han debuterte 1987 med Mourir m'enrhume og har senere blant annet utgitt Palafox (1990), La Nébuleuse du Crabe (1992) og Les Absences du capitaine Cook (2001). I Du hérisson (2002) og bloggen L'Autofictif, som han har skrevet på siden 2007, ironiserer han over samtidens forkjærlighet for "selvfiksjoner". Démolir Nisard (2006) er en harselas over en litteraturkritiker fra 1800-tallet som i dag er fullstendig glemt, men gjennom kritikken av Nisard tar Chevillard egentlig et oppgjør med vanetenkning og sneversyn i vår egen tid. De siste årene har han utgitt flere samlinger med korttekster, blant annet i samarbeid med anerkjente billedkunstnere.  

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.