Epsom and Ewell

Artikkelstart

Epsom and Ewell er et administrativt distrikt i Storbritannia, England, i grevskapet Surrey, og dekker byene Epsom, Ewell og Stoneleigh. Epsom er administrasjonssenter, og distriktet ligger 25 kilometer sørvest for London. Epsom and Ewell har 75 102 innbyggere ved folketellingen i 2011 og et areal på 34 kvadratkilometer.

Faktaboks

Uttale
ˈepsəm ənd jˈu:əl

Området ble viktig etter oppdagelsen omkring 1618 av mineralkilder som var rikholdige på magnesiumsulfat og dermed gjorde Epsom til et meget besøkt badested på 1700-tallet. Sør for byen ligger veddeløpsbanen Epsom Downs, der det mest presitsjefylte av de fem klassiske engelske derbyene avholdes i juni.

Selv om Epsom and Ewell er tett befolket, er mer enn to femtedeler utpekt til å være et grønt belte. I tillegg finnes det 436 hektar store området Epsom Connon med dyre-, plante- og insektliv av internasjonal betydning. Her finnes blant annet hegre, irissommerfugl, rådyr, skogmarihånd og stormarihånd.

Bourne Hall ble bygget i 1970 og fungerer som et sted for et bredt spekter av arrangementer, blant annet opera, drama, ballett og musikaler. Bygningen huser det lokalhistoriske museet Bourne Hall Museum.

Statsminister Archibald Philip Primrose, landskapsmaler John Constable og romanforfatter Herbert George Wells er alle født eller oppvokst i Epsom and Ewell.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg