Egan Bernal

Faktaboks

Egan Bernal

Egan Arley Bernal Gómez

Født
13. januar 1997, Bogotá, Columbia
Egan Bernal er her avbildet i Paris sine gater under den siste etappen av Frankrike rundt i 2019. I de senere år har det blitt vanlig å pryde både sykkel og syklist i trøyefarga til den konkurransen han leder (i dette tilfellet den gule ledertrøya, som viser at han leder rittet sammenlagt). Det er også en uskreven regel om at man ikke angriper ledertrøya på rittets siste etappe.

Artikkelstart

Egan Arley Bernal Gómez er en colombiansk landeveissyklist, som vant Frankrike rundt sammenlagt i 2019. Han var første søramerikaner, og den yngste i moderne tid, bare 22 år gammel, til å vinne rittet. Klubber: Androni Giocattoli (2016 og 2017), Team Ineos (fra 2018).

Bernal startet karrieren som terrengsyklist. Han tok sølv i junior-VM i 2014 og i 2015. Fra 2016 oppnådde han flere gode resultater innen landeveissykling, og han vant Tour de l'Avenir (ungdomsutgaven av Frankrike rundt) og det nasjonale mesterskapet i tempo i 2017. I 2018 vant han en etappe i Tour de Romandie og vant California rundt sammenlagt. I 2019 vant han Paris – Nice og Frankrike rundt sammenlagt.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg