Dwyane Wade

Faktaboks

Dwyane Wade

Dwyane Tyrone Wade jr

født:
17. januar 1982, Chicago, USA
Dwyane Wade har spilt for Miami Heat store deler av sin profesjonelle karriere og har vunnet NBA-tittelen tre ganger.

Dwyane Wade er en tidligere basketballspiller fra USA, med posisjonen shooting guard for Miami Heat og det amerikanske landslaget.

Wade er en av de beste og mest profilerte spillerne i NBA. Han ble olympisk mester med USA i 2008 og har vunnet NBA tre ganger.

Spillestil

Wade bekler oftest posisjonen som shooting guard, men kan også spille som point guard. Han er lavere enn gjennomsnittet i NBA, men innehar ekstrem fart og er kjent for sin evne til å avansere forbi større forsvarsspillere. I tillegg til å være meget god offensivt blir han ansett som en habil forsvarsspiller. Wade har et karrieregjennomsnitt på 23,3 antall skårede poeng per kamp (per 2017) og er Miami Heats mestscorende spiller gjennom tidene.

Karriere

Wade gjorde stor suksess med Marquette på college-nivå og var en ettertraktet spiller foran NBA-draftet i 2003. Han var femtevalg i draftet og ble hentet til Florida-klubben Miami Heat. Wade ble raskt en av lagets viktigste spillere og i 2006 førte han Heat til deres første NBA-tittel noensinne. I sluttspillet scoret han gjennomsnittlig 34,7 poeng og ble kåret til den mest verdifulle spilleren (MVP).

Wade har siden etablert seg som en av de beste spillerne i ligaen og har blitt tatt ut på NBAs All Star-lag totalt 12 ganger (per 2016). Han ble NBA-mester med Heat for tredje gang da de tok tittelen i 2013.

Wade forlot Heat i 2016 og spilte èn sesong for klubben før han gikk videre til Cleveland Cavaliers foran 2017/2018 sesongen.

Internasjonale mesterskap

Som en del av USAs landslag tok Wade bronse under OL i Athen i 2004 og bronse under VM i Japan i 2006. Han ble olympisk mester da USA vant 92-65 mot Australia i finalen under OL i Beijing 2008. På grunn av en kneskade måtte Wade stå over OL i London i 2012.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg