Olean i New York, amerikansk industrikonsern dannet 1987. Konsernet er verdensledende innen produksjon av kompressorer og gassturbiner til petroleumsvirksomhet og annen prosessindustri med virksomhet i USA, Frankrike, Tyskland, Brasil, Kina, India og Norge.

Dresser-Rand ble dannet som et samarbeid mellom Dresser Industries og maskinindustrikonsernet Ingersoll-Rand. Dresser Industries (grunnlagt 1956) var leverandør av utstyr og tjenester til oljebransjen og annen energiindustri og ble 1998 overtatt av konkurrenten Halliburton, som 2000 solgte Dresser Industries del av Dresser-Rand videre til Ingersoll-Rand, som ble eneeier. 2004 ble Dresser-Rand overtatt av investeringsselskapet First Reserve Corporation, som 2001 også overtok resten av Dresser Industries fra Halliburton (Dresser, Inc.).

I Norge ble Kongsberg Dresser Power grunnlagt 1985 som et samarbeid mellom Kongsberg Våpenfabrikk og Dresser Industries for å produsere gassturbiner. Dresser-Rand overtok 1988 Kongsberg Våpenfabrikks eierandel (50 %) og dannet det norske datterselskapet Dresser-Rand AS, med virksomhet også i Drammen. Omsetning ca. 1 mrd. kr (2003).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.