Olean i New York, amerikansk industrikonsern dannet 1987. Konsernet er verdensledende innen produksjon av kompressorer og gassturbiner til petroleumsvirksomhet og annen prosessindustri med virksomhet i USA, Frankrike, Tyskland, Brasil, Kina, India og Norge.

Dresser-Rand ble dannet som et samarbeid mellom Dresser Industries og maskinindustrikonsernet Ingersoll-Rand. Dresser Industries (grunnlagt 1956) var leverandør av utstyr og tjenester til oljebransjen og annen energiindustri og ble 1998 overtatt av konkurrenten Halliburton, som 2000 solgte Dresser Industries del av Dresser-Rand videre til Ingersoll-Rand, som ble eneeier. 2004 ble Dresser-Rand overtatt av investeringsselskapet First Reserve Corporation, som 2001 også overtok resten av Dresser Industries fra Halliburton (Dresser, Inc.).

I Norge ble Kongsberg Dresser Power grunnlagt 1985 som et samarbeid mellom Kongsberg Våpenfabrikk og Dresser Industries for å produsere gassturbiner. Dresser-Rand overtok 1988 Kongsberg Våpenfabrikks eierandel (50 %) og dannet det norske datterselskapet Dresser-Rand AS, med virksomhet også i Drammen. Omsetning ca. 1 mrd. kr (2003).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.