Dmitrij Hvorostovskij

Faktaboks

Dmitrij Hvorostovskij
Uttale
hvorostˈovskij
Født
16. oktober 1962, Krasnojarsk, Sovjetunionen
Død
22. november 2017, London, Storbritannia
Pavel Hvorostovsky var en russisk baryton med stor internasjonal berømmelse.
Dmitrij Hvorostovsky
Av .
Lisens: Pavel Antonov

Artikkelstart

Dmitrij Hvorostovskij, russisk sanger (baryton) med en stor internasjonal karriere. Etter at han i 1989 vant BBC Cardiff Singer of the World-konkurransen foran den walisiske barytonen Bryn Terfel, etablerte han seg raskt som en av verdens fremste barytoner.

Etter vellykkede debuter i Covent Garden i London, La Scala i Milano og Metropolitan i New York, ble de helt store internasjonale operascenene hans virkeplass. Han konsentrerte seg særlig om det russiske opera- og sangrepertoaret, blant annet Rakhmaninov og Tsjajkovskij, og ble omtalt som den fødte Eugen Onegin på grunn av sin særegne russiske stemmeklang. Han var også kjent for sin tolkning av rollen som Grev Tomsky i Spardame. I de senere årene utgjorde også de store Verdi-rollene i Maskeballet, La traviata og Trubaduren en viktig del av hans repertoar. Dette russiske og italienske repertoaret setter tydelig preg på hans omfattende diskografi.

Karrieren fikk en brå slutt da han ble diagnostisert med en ondartet hjernesvulst i 2015. Han døde 55 år gammel etter to års kamp mot kreften.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg