Faktaboks

Det Norske medicinske Selskab
Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
31.12.1833
Styreleder
Magne Nylenna

Det Norske medicinske Selskab er en frittstående akademisk forening i Oslo som har til formål å utvikle, formidle og diskutere temaer innen medisin, helse og helsetjenester. Aktiviteten består blant annet av regelmessig møtevirksomhet, vanligvis en gang i måneden, og utgivelse av tidsskriftet Michael, som har navn etter Norges første professor i medisin, Michael Skjelderup. Redaktører for tidsskriftet (2024) er Magne Nylenna, Erlend Hem, Øivind Larsen og Jan Frich.

Historie

Selskapet ble stiftet i 1833 under navnet Lægeforeningen i Christiania, etter å ha eksistert mer uformelt som et medisinsk tidsskriftselskap siden 1826. Selskapet fikk sitt nåværende navn i 1847.

Publisering

Selskapet startet i 1826 Norges første medisinske tidsskrift, Eyr, men miljøet var lite og tidsskriftet gikk inn i 1837. I 1840 kom Selskapets store satsning, Norsk Magazin for Lægevidenskaben, som ble det sentrale tidsskrift i norsk medisin helt til 1939, da det ble fusjonert i Nordisk Medicin. I 2003 tok Selskapet opp igjen publikasjonsvirksomheten, og kvartalstidsskriftet Michael kom med sin første årgang.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Det Norske medicinske Selskab
Sektorkode
2500 Private produsentorienterte organisasjoner uten profittformål
Næringskode(r)
72.190 Annen forskning og annet utviklingsarbeid innen naturvitenskap og teknikk

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg