Det Andre Teateret er en norsk teatervirksomhet i Oslo. Teatret åpnet i 2011 og er Norges første og eneste improvisasjonsteater.

Faktaboks

Også kjent som

DAT

Det Andre Teatret etablerte seg raskt som et viktig tilskudd til det frie scenekunstfeltet i Norge og presenterer et bredt tilbud av aktiviteter. Teatret produserer og presenterer teatersport, helimproviserte visninger og tekstbaserte oppsetninger. Teatret er også visningsarena for nasjonale og internasjonale gjestespill, samtidig som det driver aktiv kursvirksomhet.

Virksomheten er fordelt på to bygg på Torshov i Oslo. De to byggene var begge del av den tidligere fabrikken Lilleborg AS, som fra 1900-tallet drev industri og handel av kosmetikk og vaskemidler. Teatret har to scener, og den største, Hovedscenen, har kapasitet til 165 tilskuere.

Fram til 2014 ble teatret kun driftet av frivillig arbeid, men virksomheten har de siste årene også mottatt driftsstøtte fra Oslo kommune.

Teatersjefer

Navn År
Nils Petter Mørland 2011–2016
Mats Eldøen 2016–

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg