Den norske Bokdatabasen AS, driver av bokbransjens metadatabase, Den norske Bokdatabasen® (Bokbasen) samt flere søke-, navigasjons- og bestillingstjenester knyttet opp mot denne.

Den norske Bokdatabasen AS ble skapt i løpet av ett år fra 1984 av noen visjonære bibliotekarer, i regi av Forlagssentralen. I 2007 ble den skilt ut fra Forlagssentralen ANS som eget selskap med en rekke av bransjens aktører som eiere.

Den norske Bokdatabasen AS utvikler og tilbyr informasjon og informasjonsløsninger til bokbransjen og inneholder praktisk talt samtlige norske boktitler. Totalt inneholder den over 170 000 titler fra mer enn 1500 utgivere/forlag. Av disse er rundt 70 000 titler i salg i nettbokhandel og bokhandel. Kundene er norske forlag og utgivere, bokhandel, nettbokhandel, andre forhandlere, biblioteker og institusjoner.

Bokdatabasen driver også tjenesten Dialogg som er en markeds- og kommunikasjonskanal for forlag og utgivere som vil henvende seg til bokhandler i Norge.

Den norske Bokdatabasen eies av Cappelen Damm (10 %)  Gyldendal og Aschehoug (15 % hver) og Sentraldistribusjon og Forlagssentralen med 10 prosent hver. I tillegg eier åtte bokhandlerkjeder ca. 5 prosent hver.

Omsetningen i 2014 var 28,2 millioner kroner.

Adm. direktør i Den norske Bokdatabasen er Bente Franck-Sætervoll. 

Anbefalt lenke: Bokbasens nettside

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.