Bokbasen AS

Bokbasen AS er et dataselskap som leverer et bredt spekter av tjenester til alle deler av litteratur-Norge. Utgangspunktet er Den norske Bokdatabasen, en oppdatert katalog over alle bokutgivelser i Norge. Databasen er infrastruktur for digitale løsninger i forlag, bokhandel, bibliotek og skole.

Faktaboks

Også kjent som

Tidligere navn: Den norske Bokdatabasen AS (2007-2014)

Bokbasen utvikler og tilbyr informasjon og informasjonsløsninger til bokbransjen og inneholder praktisk talt samtlige norske boktitler. Totalt inneholder den over 200 000 titler fra mer enn 1300 utgivere/forlag. Det årlige tilfanget er på rundt 10 000 utgivelser. Av databasen totalt er rundt 70 000 titler i salg i nettbokhandel og bokhandel. Kundene er norske forlag og utgivere, bokhandel, nettbokhandel, andre forhandlere, biblioteker og institusjoner.

Omsetningen i 2017 var 33 millioner kroner. Driftsresultatet samme år var på 5 millioner.

Administrerende direktør er Bente Franck-Sætervoll.

Tjenestespekter

  • Mentor – webbasert søke- og bestillingssystem for bøker fra alle forlag og utgivere i Norge. Mentor finnes tilpasset fire ulike brukergrupper: Bokhandel, forlag, skole og bibliotek.
  • Digitalelev – administrasjonsverktøy for digitale læremidler hvor skolen får oversikt over hva som er tilgjengelig på markedet, kan kjøpe lisenser, administrere tilganger og tildele lisenser til elevene.
  • Bokbasens distribusjonskanal DDS (Digital Distribusjonssentral) – distribuerer forlagenes e-bøker og nedlastbare lydbøker videre til nettbokhandlere.
  • Bokbasen Bibliotek – plattform for utlån av e-bøker i bibliotek og som støtter lisensmodellen for e-bokutlån.

Historie

Den norske Bokdatabasen ble opprinnelig skapt i løpet av 1984 i regi av Forlagssentralen. I 2007 ble den skilt ut fra Forlagssentralen ANS som eget selskap med en rekke av bransjens aktører som eiere.

Eiere

Bokbasen AS eies av:

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg