Ved Romerrikets deling tilfalt øyene det østlige keiserdømme. Robert Guiscard tok Kerkyra (Korfu) og Kefallenia 1081, men normannernes herredømme sluttet med hans død.

I 1204 fikk venetianerne Kerkyra, men 1214 tok despoten av Epeiros øya; først 1386 kom øya under venetiansk styre. De sørlige øyer dannet hertugdømmet Levkadia, til tyrkerne tok dem 1479. I 1699 tok venetianerne tilbake øyene, og under deres herredømme ble den romersk-katolske tro innført.

I 1797 ble øyene avstått til Frankrike, men de ble tatt av en russisk-tyrkisk styrke; fra 1807 kom de igjen til Frankrike, men 1809 tok en britisk ekspedisjon Zákynthos, Kefallenia og Kythira, og de øvrige øyene årene etter, Kerkyra 1814. Øyene ble satt under britisk beskyttelse 1815. De fikk en forfatning med senat og lovgivende forsamling, men den virkelige makt hadde den britiske kommissær. Under det britiske styre var det en viss økonomisk utvikling, men lite ble gjort for å bedre befolkningens kår. Styret var upopulært, og det ble gjort flere opprørsforsøk. I 1864 ble øyene overlatt til Hellas.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.