Den demokratiske republikken Kongos flagg
Våpen

Dette riksvåpenet ble antatt i 2006.

Våpen
Av .
Lisens: Begrenset gjenbruk

Den demokratiske republikken Kongos flagg er blått belagt med en diagonal rød stripe kantet med smale gule striper, fra venstre hjørne nede til høyre hjørne oppe. Øverst i venstre hjørne er en gul femtagget stjerne.

Flagget

Det nåværende flagget ble (med en mørkere blåfarge) også brukt i perioden 1963–1971, og det ble tatt i bruk igjen i sin nåværende utforming i 2006. Et annet flagg, blått med midtstilt gul stjerne og seks små stjerner ved stangen, ble brukt i perioden 1960–1963 og igjen fra 1997 til 2006. De seks små stjernene symboliserte landets seks opprinnelige provinser. I perioden 1971–1997 hadde landet (under navnet Zaïre) et grønt flagg med en gul sirkelrund skive, belagt med en hånd som holder en rød, flammende fakkel.

Riksvåpenet

Riksvåpenet viser et sentralt plassert leopardhode flankert av en elefantstøttann og et spyd som begge stikker opp av en sokkel. På et rødt banner står i gult devisen Justice, Paix, Travail (Rettferdighet, Fred, Arbeid). Dette riksvåpenet ble antatt i 2006. Både leopardhodet, spydet, elefantstøttannen og devisen er hentet fra riksvåpenet som ble brukt til 1997, i den tiden landet het Zaïre.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg