Corrientes (provins i Argentina)

Provinsen Corrientes ligger nordøst i Argentina.
Av .
Lisens: CC BY SA 3.0
Innsjøen Iberá i provinsen Corrientes.
Av .
Lisens: CC BY SA 3.0
Broen Belgrano forbinder provinsene Corrientes og Chaco.
Av .
Lisens: CC BY 3.0

Artikkelstart

Corrientes er en provins i Argentina. Den grenser til Paraguay i nord, til provinsene Chaco og Santa Fe i vest, til provinsen Entre Ríos i sør, og til Brasil og Uruguay i øst. Provinsen har 992 595 innbyggere (2010). Provinshovedstaden heter Corrientes, og har 359 223 innbyggeren (2010).

Faktaboks

Uttale
corriˈentes.

Provinsens historie starter 3. april 1588, da erobrerne Alonso de Vera og Hernandarias de Saavedra grunnla en landsby i området. Selve provinsen ble opprettet i 1814, med byen Corrientes som provinshovedstad. I 1821 ble Corrientes den første provinsen som skapte sin egen grunnlov. Fra midten av 1800-tallet ble provinsen befolket i stort monn, og flere byer og landsbyer ble grunnlagt.

Guaraní-indianerne har vært, og er, viktige for utviklingen av provinsens kultur og særegenhet. Provinsen har to offisielle språk, spansk og guaraní.

Turisme er en viktig næringsvei for provinsen, som byr på flere karneval om sommeren, fiske- og bademuligheter, nasjonalparker med rik flora og fauna, for å nevne noe.

Den tradisjonelle dansen Chamamé stammer fra Corrientes. Chamamé er den øverste representanten for musikk og dans fra provinsen, og er en av få nasjonaldanser som blir danset i hele Argentina i dag. Sang, gitar, kontrabass og bandoneon er instrumentene som brukes.

Corrientes deles i tre klimasoner. I nordøst er det fuktig og subtropisk klima, med varme somrer og mye regn. I de midtre delene er det tørt om vinteren og varmt om sommeren. I vest er det temperert klima.

Innsjøen Iberá deler provinsen nesten i to. Vest for innsjøen er det betydelig kvegdrift, samt store områder med palmer. I øst er det flere badesteder, samt kvegdrift, skogdrift og dyrking av te, yerba mate og soya.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg