Faktaboks

Conrad Langaard AS
Organisasjonstype
Aksjeselskap
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
26.11.1962
Daglig leder
Merete Kristiansen
Styreleder
Gaute Langdal
Conrad Langaard AS
Arbeidere i tobakksfabrikken Conrad Langaard AS, foto fra 1913.
Av /Norsk Folkemuseum.
Conrad Langaard AS
Arbeidere i tobakksfabrikken Conrad Langaard AS, foto fra 1913.
Av /Norsk Folkemuseum.

Conrad Langaard AS er en norsk bedrift som driver import og salg av tobakksprodukter, sjokolade og godteri. Hovedkontoret ligger i Oslo. Bedriften var tidligere familieeid i flere generasjoner, fra 1962 som aksjeselskap, men ble i 1986 overtatt av Olav Thon Gruppen.

Conrad Langaard AS ble grunnlagt som tobakksfabrikk i Oslo i 1854 av Conrad Christian Parnemann Langaard. Fabrikken lå først i Storgata, men ble i 1871 flyttet til Pilestredet. Opprinnelig var hovedproduktet egenprodusert skråtobakk, dessuten rulle- og pipetobakk, sigarer, sigaretter og snus. Fabrikken importerte også røykeutstyr, sjokolade og sukkervarer.

Fabrikken i Pilestredet ble nedlagt i 1988, og senere har selskapet kun drevet import, distribusjon og salg av tobakksprodukter, blant annet sigaretter fra Philip Morris-konsernet (Marlboro med flere), som Langaard fikk agenturet for gjennom oppkjøpet av firmaet Fredrik Jebe & Co. i 1970-årene. Omsetningen er om lag 80 millioner kroner (2019).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Conrad Langaard AS
Sektorkode
2100 Private aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
46.350 Engroshandel med tobakksvarer

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg