Clemens J. Setz (2012)

Clemens J. Setz av Manfred Sause. Gjengitt med tillatelse

Clemens J. Setz, østerriksk forfatter. Setz studerte germanistikk og matematikk ved Universitetet i Graz. Etter fullførte studier arbeidet han som oversetter fra engelsk parallelt med at han begynte å skrive og fikk publisert kortere litterære tekster. Han bor i Graz.

Setz debuterte i 2007 med debutromanen Söhne und Planeten (Sønner og planeter), en polyperspektivisk roman som handler om forholdet mellom fedre og sønner og om litteratur. Også romanen Die Frequenzen (2009. Frekvensene) handler om et vanskelig far-sønn-forhold og om kunst. I 2011 kom Die Liebe zur Zeit des Mahlstädter Kindes (Kjærlighet på tiden til barnet fra Mahlstadt), en samling fortellinger, som kretser om irrgangene i den menneskelige psyke, om hjelpeløshet og om det groteske.

I romanen Indigo (2012. Indigo) skriver Setz seg selv inn i teksten, som matematikklæreren Clemens Setz som observerer hvordan elevene på skolen der han arbeider blir utsatt for merkelige hendelser. Også i denne romanen tar Setz leseren med inn i et komplekst litterært univers hvor sjangergrenser og leserens forventninger til hva en tekst skal være utfordres.

Setz har fått flere utmerkelser for sine tekster, bl.a. Preis der Leipziger Buchmesse i 2011 (for Die Liebe zur Zeit des Mahlstädter Kindes), og med Indigo kom han i 2012 på den såkalte shortlist for Der Deutsche Buchpreis.

 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.