Burj al-Arab
Burj al-Arab står på en kunstig øy i havet utenfor kysten av Dubai i De forente arabiske emirater, og er et av verdens mest luksuriøse hoteller.
Av /Shutterstock.

Burj al-Arab er et hotell i Dubai i De forente arabiske emirater. Bygget er 321 meter høyt og er et av verdens høyeste hoteller. Bygningen er tegnet av arkitekten Tom Wright.

Konstruksjonen av Burj al-Arab begynte i 1994. Da det stod ferdig i 1999 var det verdens høyeste hotell, og det regnes som et av Dubais første moderne landemerker. Hotellet er formet som et seil og skal etterligne en dhow, et tradisjonelt arabisk fartøy. Det ligger på en kunstig øy rett ved Dubais kyst og kobles til fastlandet ved hjelp av en bro. Bygningen har også en egen landingsplass for helikopter på taket.

Burj al-Arab har 202 luksus-suiter, hvorav den minste er på 169 kvadratmeter og den største er på hele 780 kvadratmeter. Atriet i midten av bygget har en takhøyde på 180 meter. Det driftes av den internasjonale hotellkjeden Jumeirah Group.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg