Bjørn Brusdal, norsk maler og grafiker, bosatt på Giske i Møre og Romsdal. Brusdal er særlig kjent for sine grafiske arbeider i etsning og mezzotint. Hans arbeider er kjennetegnet av enkelhet, kraft og intensitet. Han er tidligere student og assistent under Ludvig Eikaas ved Statens Kunstakademi, og har sin utdanning fra Fachhochschule i Münster, Tyskland og Akademie der Bildenden Künste i Beograd.

Bjørn Brusdal arbeider innen mange kunstfelt og teknikker, blant annet videoinstallasjoner med tema fra kystens dyreliv. Billedtematikken har utgangspunkt i menneske og natur, fra det nær nonfigurative og symbolske til det forenklede og figurative. 

I den senere tid har han utviklet videoinstallasjoner med tema fra det lokale marine miljø.

Brusdal har utført monumentale utsmykkingsoppdrag, blant annet for Møre Sparebank og på Draugen-plattformen, samt portretter. Han er innkjøpt av Riksgalleriet og Norsk kulturråd.

Brusdal ble tildelt Statens treårige arbeidsstipend i perioden (1987-89), og fra år 2000 Statens garantiinntekt for kunstnere.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

9. mars 2013 skrev Frode Inge Helland

Det var bare billedtitlene som skulle være i kursiv, ikke det tekniske opplysningene. Men det går ikke an å rette uten å laste bildene opp en gang til - hvis jeg forsto dette rett.

I så fall, upraktisk.

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.