Bjørn Brusdal, norsk maler og grafiker, bosatt på Giske i Møre og Romsdal. Brusdal er særlig kjent for sine grafiske arbeider i etsning og mezzotint. Hans arbeider er kjennetegnet av enkelhet, kraft og intensitet. Han er tidligere student og assistent under Ludvig Eikaas ved Statens Kunstakademi, og har sin utdanning fra Fachhochschule i Münster, Tyskland og Akademie der Bildenden Künste i Beograd.

Bjørn Brusdal arbeider innen mange kunstfelt og teknikker, blant annet videoinstallasjoner med tema fra kystens dyreliv. Billedtematikken har utgangspunkt i menneske og natur, fra det nær nonfigurative og symbolske til det forenklede og figurative. 

I den senere tid har han utviklet videoinstallasjoner med tema fra det lokale marine miljø.

Brusdal har utført monumentale utsmykkingsoppdrag, blant annet for Møre Sparebank og på Draugen-plattformen, samt portretter. Han er innkjøpt av Riksgalleriet og Norsk kulturråd.

Brusdal ble tildelt Statens treårige arbeidsstipend i perioden (1987-89), og fra år 2000 Statens garantiinntekt for kunstnere.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

9. mars 2013 skrev Frode Inge Helland

Det var bare billedtitlene som skulle være i kursiv, ikke det tekniske opplysningene. Men det går ikke an å rette uten å laste bildene opp en gang til - hvis jeg forsto dette rett.

I så fall, upraktisk.

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.