Bjørn Brusdal

Faktaboks

Bjørn Brusdal

Bjørn Arve Brusdal

Født
1948, Ålesund
Bjørn Brusdal
Av .
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Bjørn Brusdal, norsk maler og grafiker, bosatt på Giske i Møre og Romsdal. Brusdal er særlig kjent for sine grafiske arbeider i etsning og mezzotint. Hans arbeider er kjennetegnet av enkelhet, kraft og intensitet. Han er tidligere student og assistent under Ludvig Eikaas ved Statens Kunstakademi, og har sin utdanning fra Fachhochschule i Münster, Tyskland og Akademie der Bildenden Künste i Beograd.

Bjørn Brusdal arbeider innen mange kunstfelt og teknikker, blant annet videoinstallasjoner med tema fra kystens dyreliv. Billedtematikken har utgangspunkt i menneske og natur, fra det nær nonfigurative og symbolske til det forenklede og figurative.

I den senere tid har han utviklet videoinstallasjoner med tema fra det lokale marine miljø.

Brusdal har utført monumentale utsmykkingsoppdrag, blant annet for Møre Sparebank og på Draugen-plattformen, samt portretter. Han er innkjøpt av Riksgalleriet og Norsk kulturråd.

Brusdal ble tildelt Statens treårige arbeidsstipend i perioden (1987-89), og fra år 2000 Statens garantiinntekt for kunstnere.

Anbefalte lenker 

Kommentarer (1)

skrev Frode Inge Helland

Det var bare billedtitlene som skulle være i kursiv, ikke det tekniske opplysningene. Men det går ikke an å rette uten å laste bildene opp en gang til - hvis jeg forsto dette rett.I så fall, upraktisk.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg