Faktaboks

Bjørn Brusdal

Bjørn Arve Brusdal

Født
11. november 1948, Ålesund
Bjørn Brusdal
Bjørn Brusdal
Av .
Lisens: Begrenset gjenbruk

Bjørn Brusdal var en norsk maler og grafiker, bosatt på Giske i Møre og Romsdal.

Brusdal er særlig kjent for sine grafiske arbeider i etsning og mezzotint. Hans arbeider er kjennetegnet av enkelhet, kraft og intensitet. Han er tidligere student og assistent under Ludvig Eikaas ved Statens Kunstakademi, og har sin utdanning fra Fachhochschule i Münster i Tyskland og Akademie der Bildenden Künste i Beograd.

Bjørn Brusdal arbeider innen mange kunstfelt og teknikker, blant annet videoinstallasjoner med tema fra kystens dyreliv. Bildetematikken har utgangspunkt i menneske og natur, fra det nær nonfigurative og symbolske til det forenklede og figurative. I den senere tiden har han utviklet videoinstallasjoner med tema fra det lokale marine miljø.

Han har utført monumentale utsmykkingsoppdrag, blant annet for Møre Sparebank og på Draugen-plattformen, samt portretter. Han er innkjøpt av Riksgalleriet og Norsk kulturråd.

Brusdal ble tildelt Statens treårige arbeidsstipend i perioden 1987-1989, og har fra år 2000 mottatt Statens garantiinntekt for kunstnere.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker 

Faktaboks

Bjørn Brusdal

Kommentarer (1)

skrev Frode Inge Helland

Det var bare billedtitlene som skulle være i kursiv, ikke det tekniske opplysningene. Men det går ikke an å rette uten å laste bildene opp en gang til - hvis jeg forsto dette rett.I så fall, upraktisk.

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg