Billie Eilish

Faktaboks

Billie Eilish

Billie Eilish Pirate Baird O'Connell

Uttale

ailish

Født
18. desember 2001, Los Angeles, California
Billie Eilish i 2019
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Artikkelstart

Billie Eilish er en amerikansk popsanger og låtskriver som på kort tid ble en av verdens mest populære. Hun lager melankolsk, indie-påvirket elektropop med personlige tekster.

Eilish vokste opp i Los Angeles-bydelen Highland Park. Hun sang i kor og begynte å skrive egne låter som elleveåring. Hennes storebror, Finneas O'Connell (født 1997), skrev debutsinglen Ocean Eyes, som først ble lansert på SoundCloud og så på YouTube.

Ytterligere ti singler fulgte før Billie Eilish slo gjennom i 2017 med Lovely, som er en duett med Khalid. Låta var med i andre sesong av tv-serien 13 Reasons Why. Samme år kom hennes første fysiske utgivelse, ep-en Don't Smile At Me. I 2018 fikk hun en enda større hit med When The Party's Over, som blant annet nådde niendeplass i Norge og Topp 30 i Storbritannia og USA.

Debutalbumet When We All Fall Asleep, Where Do We Go? fra mars 2019 ble en enorm suksess. Det gikk til topps i mange land, inkludert Norge, og avfødte de store 2019-hitene Bury A Friend, Wish You Were Gay, Bad Guy og Everything I Wanted. Plata ble produsert av broren Finneas, som også er medkomponist på to av låtene. Live at Third Man Records ble utgitt i desember 2019 i et begrenset opplag på vinyl.

Under Grammy-utdelingen i februar 2020 ble Billie Eilish tildelt hele fem priser. Samme måned kom hennes tittelsang til James Bond-filmen No Time To Die.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg