Barratt Due musikkinstitutt

Artikkelstart

Barratt Due musikkinstitutt er en utdanningsinstitusjon innen klassisk musikk i Oslo. Den ble stiftet i 1927 og er en av pilarene i norsk musikkutdanning og norsk musikkliv. Instituttet er siden 1986 organisert som en selveiende stiftelse og har et nettverk med over 140 medarbeidere og over 500 elever og studenter (2020). Rektor og kunstnerisk leder siden 1985 er Stephan Barratt-Due jr.

Historikk

Barratt Due musikkinstitutt ble startet i 1927 av ekteparet Mary Barratt Due og Henrik Due, som var henholdsvis pianist og fiolinist. Den første musikkbarnehagen i landet ble etablert ved instituttet i januar 1932. I 1986 ble skolen omgjort til en privateid stiftelse.

Virksomhet

Undervisningstilbudet spenner fra musikkbarnehage til mastergrad og innbefatter både instrumenter og sang. Musikkbarnehagen har tilbud til barn fra 0 til 5 år. Instituttet har musikkskole for barn mellom 6 og 9 år, med individuell instruksjon i strykerinstrumenter, klaver, obo og fagott. Et samarbeid med Majorstuen skole har tilbud til elever på 5. til 10. trinn (Musikk på Majorstuen). Skolen har orkestre på forskjellige alderstrinn og har egne tilbud til særlig talentfulle elever.

Av høyere utdanning har Barratt Due musikkinstitutt bachelor- og masterstudier i utøvende musikk. Unge talenter Barratt Due og Unge dirigenter er programmer for talentutvikling.

Barratt Due musikkinstitutt arrangerer om lag 200 konserter hvert år, blant annet i egen konsertsal.

Kammerorkesteret Oslo Camerata er instituttets husorkester med både profesjonelle musikere og studenter.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg