Arne Roar Lund

Faktaboks

Arne Roar Lund
født:
19. august 1950, Tomrefjord i Romsdal

Arne Roar Lund, norsk avistegner og illustratør, særlig kjent for sine karikaturportretter og rettstegninger publisert i flere norske og svenske aviser. Han er utdannet ved Stavanger Yrkesskole, tegnelinjen 1969–70, Statens håndverks- og kunstindustriskole, grafisk avdeling 1972–76.

Han har siden endt utdannelse levert avistegninger til aviser og tidsskrifter som Ny Tid, Samtiden, Vår Framtid, Aftenposten, Dagens Næringsliv, Dagens Nyheter og Expressen. Oppdragene har variert fra karikaturportretter til rettstegninger. Han har også illustrert en rekke bøker. I 2002 ble det utgitt fem frimerker med hans karikaturtegninger av folkekjære skuespillere.

Arne Roar Lunds kunstneriske uttrykk kjennetegnes av en stram, treffsikker strek utført med penn eller blyant. Tegningene er gjerne skyggelagt med skravering og fargelagt med akvarell. Stilen kan minne om arbeidene til Finn Graff og den amerikanske tegneren David Levine. Han har flere ganger deltatt på Høstutstillingen, og er innkjøpt av Nasjonalgalleriet/Nasjonalmuseet.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg