Arne Roar Lund, norsk avistegner og illustratør, særlig kjent for sine karikaturportretter og rettstegninger publisert i flere norske og svenske aviser. Han er utdannet ved Stavanger Yrkesskole, tegnelinjen 1969–70, Statens håndverks- og kunstindustriskole, grafisk avdeling 1972–76.

Han har siden endt utdannelse levert avistegninger til aviser og tidsskrifter som Ny TidSamtiden, Vår Framtid, Aftenposten, Dagens Næringsliv, Dagens Nyheter og Expressen. Oppdragene har variert fra karikaturportretter til rettstegninger. Han har også illustrert en rekke bøker. I 2002 ble det utgitt fem frimerker med hans karikaturtegninger av folkekjære skuespillere.

Arne Roar Lunds kunstneriske uttrykk kjennetegnes av en stram, treffsikker strek utført med penn eller blyant. Tegningene er gjerne skyggelagt med skravering og fargelagt med akvarell. Stilen kan minne om arbeidene til Finn Graff og den amerikanske tegneren David Levine. Han har flere ganger deltatt på Høstutstillingen, og er innkjøpt av Nasjonalgalleriet/Nasjonalmuseet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.