Faktaboks

Arne Magnus
Født
7. november 1959

Arne Magnus er en norsk medieleder, som fra 2015 er administrerende direktør i Gyldendal Norsk Forlag, som er et av Norges største forlag. Han regnes som en av de mektigste i forlagsbransjen, både i kraft av sin lederposisjon i landets største forlag og på grunn av mangeårige sentrale tillitsverv i bransjen. Magnus er blant annet styreleder i De Norske Bokklubbene AS og styremedlem i Den Norske Forleggerforening. Han er dessuten nestleder i styret for Kopinor.

Utdanning

Magnus er utdannet cand.polit. i samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo (UiO), 1992.

Medieleder

Arne Manus har gjennom mesteparten av sitt yrkesliv hatt ulike lederstillinger i flere forlag. Han har blant annet vært forlagsredaktør i Tano forlag, deretter redaksjonssjef i Universitetsforlaget, og fra 2001 til 2005 forlagssjef i Universitetsforlaget. Magnus var fra 2005 til 2014 forlagsdirektør i Aschehoug Undervisning, og overtok i 2015 topplederstillingen i Gyldendal.

Styreverv

Arne Magnus er styreleder i De Norske Bokklubbene AS, styremedlem i Den Norske Forleggerforening og styremedlem i Stiftelsen Det Norske Kammerorkester.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg