Faktaboks

Andøya Space Education

tidligere Nasjonalt senter for romrelatert opplæring (NAROM)

Andøya Space Education, tidligere Nasjonalt senter for romrelatert opplæring (NAROM), er en ideell stiftelse som skal bidra til at Norge når sine nasjonale mål for romrelatert undervisning. Andøya Space Education ble opprettet i 2000 og holder til ved Andøya SpaceAndøya. Stiftelsen samarbeider med utdanningsinstitusjoner, utdanningsmyndigheter, romrelatert industri og andre for å utvikle og gjennomføre romrelaterte opplæringstiltak, seminarer og konferanser for alle utdanningsnivåer.

Andøya Space Education har på oppdrag fra ESA, hatt ansvaret for gjennomføring av programmet «ESERO Norway» (European Space Education Resource Office) siden 2009, og har tidligere hatt ansvaret for å gjennomføre programmet «Nordic ESERO» i de nordiske landene. ESERO-programmet skal bidra til økt rekruttering innen matematikk, naturfag og teknologi gjennom støtte til skoler med ressurser, materiell, samt å tilby etter- og videreutdanningskurs for lærere.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg