Adil Khan, danser, skuespiller og programleder. Adil begynte tidlig, sammen sin søster Deeyah, å lære å synge hos faren, men forlot etter hvert sangtimene til fordel for dans. I 2006 vant Khan den norske dansekonkurransen Dansefeber på TV Norge.

Adil Khan begynte som breakdanser i 1997. Khan har vært med i en rekke dansegrupper og deltatt i både nasjonal og internasjonal dansekonkurranser. Som medlem av dansegruppen Floor Knights Crew vant han blant annet B-boy Rumble i 1999 NM.

I 2013 ledet Khan sitt eget program på NRK, Adils hemmelige dansere, som handlet om å instruere street dance til folk på ulike arbeidsplasser.

Khan debuterte som skuespiller i 2006 på Oslo Nye Teater, som Bernardo i West Side Story. I 2007, etter et USA-opphold han fikk som vinner av Dansefeber, hadde han en rolle i Nøtteknekkeren. Dette ble senere etterfulgt av flere sceneproduksjoner. Han høstet gode kritikker for sin rolle som Mowgli i Jungelboka i 2009, regissert av Erik Ulfsby, og ble deretter nominert til Heddaprisen i kategorien for beste mannlige hovedrolle.

Adil Khan har også spilt i en rekke film- og fjernsynsproduksjoner. For hans rolle i TV-serien Taxi, regissert av Ulrik Imtiaz Rolfsen, ble han nominert til Gullruten som beste mannlige skuespiller i 2011.

Khan har et sterkt sosialt engasjement, og har vært drivkraften bak en rekke kulturtiltak i flere ungdomsmiljøer i Oslo.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.