Adil Khan

Adil Khan, danser, skuespiller og programleder. Adil begynte tidlig, sammen sin søster Deeyah, å lære å synge hos faren, men forlot etter hvert sangtimene til fordel for dans. I 2006 vant Khan den norske dansekonkurransen Dansefeber på TV Norge.

Adil Khan begynte som breakdanser i 1997. Khan har vært med i en rekke dansegrupper og deltatt i både nasjonal og internasjonal dansekonkurranser. Som medlem av dansegruppen Floor Knights Crew vant han blant annet B-boy Rumble i 1999 NM.

I 2013 ledet Khan sitt eget program på NRK, Adils hemmelige dansere, som handlet om å instruere street dance til folk på ulike arbeidsplasser.

Khan debuterte som skuespiller i 2006 på Oslo Nye Teater, som Bernardo i West Side Story. I 2007, etter et USA-opphold han fikk som vinner av Dansefeber, hadde han en rolle i Nøtteknekkeren. Dette ble senere etterfulgt av flere sceneproduksjoner. Han høstet gode kritikker for sin rolle som Mowgli i Jungelboka i 2009, regissert av Erik Ulfsby, og ble deretter nominert til Heddaprisen i kategorien for beste mannlige hovedrolle.

Adil Khan har også spilt i en rekke film- og fjernsynsproduksjoner. For hans rolle i TV-serien Taxi, regissert av Ulrik Imtiaz Rolfsen, ble han nominert til Gullruten som beste mannlige skuespiller i 2011.

Khan har et sterkt sosialt engasjement, og har vært drivkraften bak en rekke kulturtiltak i flere ungdomsmiljøer i Oslo.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg