Adil Khan

Faktaboks

Adil Khan
Født
3. februar 1983, Oslo
Adil Khan spilte hovedrollen i TV-serien Taxi. Her er han sammen med regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen (til høyre).
/Scanpix.

Adil Khan er en norsk danser, skuespiller og programleder.

Han begynte tidlig, sammen sin søster Deeyah, å lære å synge hos faren, men forlot etter hvert sangtimene til fordel for dans. I 2006 vant Khan den norske dansekonkurransen DansefeberTV Norge.

Adil Khan begynte som breakdanser i 1997. Han har vært med i en rekke dansegrupper og deltatt i både nasjonale og internasjonale dansekonkurranser. Som medlem av dansegruppen Floor Knights Crew vant han blant annet B-boy Rumble i norgesmesterskapet i 1999.

I 2013 ledet Khan sitt eget program på NRK, Adils hemmelige dansere, som handlet om å instruere street dance til folk på ulike arbeidsplasser.

Khan debuterte som skuespiller i 2006 på Oslo Nye Teater, som Bernardo i West Side Story. I 2007 hadde han en rolle i Nøtteknekkeren. Dette ble senere etterfulgt av flere sceneproduksjoner. Han høstet gode kritikker for sin rolle som Mowgli i Jungelboka i 2009, regissert av Erik Ulfsby, og ble deretter nominert til Heddaprisen i kategorien for beste mannlige hovedrolle.

Adil Khan har spilt i en rekke film- og TV-produksjoner. For sin rolle i TV-serien Taxi, regissert av Ulrik Imtiaz Rolfsen, ble han nominert til Gullruten som beste mannlige skuespiller i 2011.

Khan har et sterkt sosialt engasjement og har vært drivkraften bak en rekke kulturtiltak i flere ungdomsmiljøer i Oslo.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg