Faktaboks

Adil Khan
Født
3. februar 1983, Oslo
Adil Khan spilte hovedrollen i TV-serien Taxi. Her er han sammen med regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen (til høyre).
/Scanpix.

Adil Khan er en norsk danser, skuespiller og programleder.

Han begynte tidlig, sammen sin søster Deeyah, å lære å synge hos faren, men forlot etter hvert sangtimene til fordel for dans. I 2006 vant Khan den norske dansekonkurransen DansefeberTV Norge.

Adil Khan begynte som breakdanser i 1997. Han har vært med i en rekke dansegrupper og deltatt i både nasjonale og internasjonale dansekonkurranser. Som medlem av dansegruppen Floor Knights Crew vant han blant annet B-boy Rumble i norgesmesterskapet i 1999.

I 2013 ledet Khan sitt eget program på NRK, Adils hemmelige dansere, som handlet om å instruere street dance til folk på ulike arbeidsplasser.

Khan debuterte som skuespiller i 2006 på Oslo Nye Teater, som Bernardo i West Side Story. I 2007 hadde han en rolle i Nøtteknekkeren. Dette ble senere etterfulgt av flere sceneproduksjoner. Han høstet gode kritikker for sin rolle som Mowgli i Jungelboka i 2009, regissert av Erik Ulfsby, og ble deretter nominert til Heddaprisen i kategorien for beste mannlige hovedrolle.

Adil Khan har spilt i en rekke film- og TV-produksjoner. For sin rolle i TV-serien Taxi, regissert av Ulrik Imtiaz Rolfsen, ble han nominert til Gullruten som beste mannlige skuespiller i 2011.

Khan har et sterkt sosialt engasjement og har vært drivkraften bak en rekke kulturtiltak i flere ungdomsmiljøer i Oslo.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg