Wakame
Av /iNaturalist.
Lisens: CC BY NC 4.0
wakamesalat
Wakamesalat blir blant annet gjerne brukt som tilbehør til sushi.
wakamesalat
Av /Shutterstock.

Wakame er en art av spiselig tare som er nært i slekt med butare.

Faktaboks

Vitenskapelig navn
Undaria pinnatifida
Beskrevet av
(Harv.) Suringar
Fremmedartstatus i Norge
SE – Svært høy risiko

Navnet wakame er japansk, og algen brukes særlig i Japan og Korea som tilsetning i supper og salater. I de senere årene er wakame også blitt populært i Europa og Nord-Amerika, og i Frankrike produseres algen i dyrkingsanlegg i sjøen til dette formålet. Som en utilsiktet følge av dette har arten også spredt seg vilt i Europa.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

wakame
Undaria pinnatifida
Artsdatabanken-ID
128109
GBIF-ID
5422556

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg