utdanningsprogram for studiespesialisering

Artikkelstart

Utdanningsprogram for studiespesialisering gir et godt grunnlag for studier ved høyskoler og universiteter. Avhengig av hvilket programområde elevene velger, vil de kunne oppnå generell eller spesiell studiekompetanse. For å trives på dette utdanningsprogrammet bør elevene være interessert i teoretiske fag.

De som velger programområde for formgivingsfag, bør være opptatt av fag som tegning og forming, og de bør like å arbeide med hendene.

I regelen er det kun fellesfag det første året, unntatt for elever som velger programområde for formgivningsfag. De øvrige elevene velger programområde det andre året: realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi.

Programområdet for realfag gir generell studiekompetanse og best mulighet til å oppnå spesiell studiekompetanse med fordypning i matematikk og andre realfag. Spesiell studiekompetanse med fordypning i disse fagene gir grunnlag for å søke studieplass innen for eksempel realfag, teknologiske fag, odontologi og medisin.

Programområdet for språk, samfunnsfag og økonomi gir generell studiekompetanse og åpner for de fleste studier ved høyskoler og universiteter. Elever som velger programfag som matematikk eller andre realfag, kan også oppnå spesiell studiekompetanse.

Programområdet for formgivningsfag gir elevene generell studiekompetanse. For å trives på dette programområdet bør elevene ha estetisk sans, kreative ferdigheter og lyst til å lage ting med hendene.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg