småbåtregisteret

Registrering av båter i Småbåtregisteret er frivillig men gir økt trygghet for båteieren og nyttig informasjon til mange instanser. Her en Saga 330 fra den norske produsenten Saga Boats.
Av .

Artikkelstart

Småbåtregisteret er et landsomfattende, sentralt register over norske fritids- og småbåter, administrert av Redningsselskapet. Småbåtregisteret inneholder relevant dokumentasjon om båt, motor og båteier og fungerer som en informasjonsbank for ulike aktører som har et legitimt behov for raskt å finne fram til nødvendige opplysninger. Dette kan for eksempel være Hovedredningssentralene som har det overordnede operative ansvaret ved søk- og redningsoperasjoner, Politi, Redningsselskapet, havnevesen og forsikringsselskaper. Disse etatene har døgnkontinuerlig tilgang til Småbåtregisteret.

Å registrere en båt i Småbåtregisteret er frivillig, men gir større trygghet og sikkerhet for båteieren, for eksempel ved leteaksjoner eller når båten er stjålet. Flere forsikringsselskaper har krav om registrering før båten kan forsikres og det samme krever mange båtforeninger og havner før tildeling av båtplass. Ved nyregistrering får båteieren tildelt et registreringsnummer som består av tre bokstaver og tre tall, og dette nummeret følger båten ved eventuelt eierskifte.

Redningsselskapet overtok driften av Småbåtregisteret fra Tollvesenet i 2005.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg