Rødulv, rovdyrart i hundefamilien. Pelsen er kanelbrun eller gulbrun med grå og svarte tegninger. Størrelsen er mellom ulv og prærieulv; hode- og kroppslengde 1–1,3 m, vekt 20–40 kg. Trolig utryddet i vill tilstand, men gjeninnført enkelte steder fra fangenskap; i dag finnes en populasjon på rundt 100 dyr. Den var utbredt i sørøstre deler av Nord-Amerika, hvor den forekom i sletteland ved kystområder og skoger.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.