Piña Colada
Ananas og kokos gir Piña Colada en smak av sommer.
Av .
Lisens: CC BY SA 3.0

Piña colada er en tropiskinspirert drink som består av rom, ananas og kokos. Det er nasjonaldrikken i Puerto Rico, og regnes av mange som den ultimate sommerdrikk.

Faktaboks

Uttale

p'inja kål'ada

International Bartenders Association bruker oppskriften 50 ml lys rom, 50 ml ananasjuice og 30 ml kokosmelk. Det hele kjøres med isbiter i en blender og serveres i store glass. Med kokos og ananas føyer Piña Colada seg inn i den amerikanske tradisjonen med tiki-drinker, det vil si sydhavsinspirerte drinker.

Historien

I likhet med mange kjente drinker og cocktailer er opprinnelsen vag, men luksushotellet Caribe Hilton i San Juan har en nøkkelrolle. Man kan nok diskutere årstallet 1954, og hvorvidt Caribe Hilton var først ute med å sette Piña Colada på en meny, men ingen er uenig i at hotellet har æren for at drinken ble kjent, og at den har blitt en suksess i barverdenen.

Men virkelig verdenskjent ble cocktailen noen år senere, i 1979, da Rupert Holmes herjet verdens hitlister med sommerlåta Escape (The Piña Colada Song).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg