Pepperrotsaus er en kryddersaus fra Storbritannia.

Den inneholder pepperrot, eddik og fløte.

Pepperrotsaus, eller horseradish sauce på engelsk, brukes mye i Storbritannia, først og fremst til roast beef, men også for å sette en piff på smørbrød og salater. I USA er det vanlig å blande pepperrotsaus med majones og servere til kylling, kalkun, fisk og på smørbrød.

Pepperrotkrem, som fås kjøpt på tube, består av revet pepperrot, fløte, sitron og sukker.

Øst-Europa har sine egne varianter av pepperrotsaus kalt khreyn (khrin, chran eller khren). Den finnes i flere varianter, blant annet en rød som er tilsatt rødbeter. Sausen brukes først og fremst til fiskeretter.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg