Natriumdiacetat er et konserveringsmiddel som er tillatt i en lang rekke med bearbeida matvarer. Det kan også brukes til å justere surheten i matvaren. Det har E-nummer E 262ii, men regnes normalt sammen med natriumacetat i E 262.

Faktaboks

Også kjent som

natriumdiacetat, natrium hydrogen acetat, Dykon

natriumdiacetat [CAS-nr. 126-96-5]

Uttale

n'atriumd'iaset'at

Kjemisk formel
CH3COONa, CH3COOH
Tilstand
fast stoff

Natriumdiacetat er egentlig en blanding av eddiksyre (E 260) og natriumacetat (E 262), med lik mengde av hvert stoff regnet ut fra mol. Dette tilsvarer 42 prosent eddiksyre og 58 prosent natriumacetat regnet ut fra vekt.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg