Mimolette er en fransk fast, kuleformet ost. Den er også kjent under navnet Boule de Lille etter hvor den først ble tilvirket, men også Vieux Hollande fordi den opprinnelig er en kopi av hollandske Edamer. Den farges oransje med annatto og formes som en kule med diameter på 18 cm. Fettinnhold i tørrstoffet er 45 prosent. Mimolette tilvirkes av både pasteurisert og kumelk, men det vanligste er pasteurisert.

Skorpen er gråbrun og blir ofte angrepet av ostemidd, noe den bærer tydelig preg av.

Osten har vært tilvirket siden det 17. århundret da Jean-Baptiste Colbert forbød å importere blant annet utenlandsk ost til Frankrike.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg