Matblomst (foto)

Matblomst. Mange blomster er spiselige, og kan gi et farge- eller smakstilskudd til ulike matretter. Her vises: 1) Ringblomst. 2) Prydløvemunn. 3) Nellik. 4) Tusenfryd.

Av /NTB Scanpix ※.

Matblomst er en blomst som brukes i matlaging, gjerne salater og desserter, som pynt eller smakstilsetter. De er gjerne fargerike, som for eksempel ringblomst, nellik, stemorsblom og fiol.

Matblomster brukes ferske eller sukkerkrystalliserte, og selges gjerne avskåret. Mange matblomster kan høstes i egen hage, gjerne blant prydplantene (for eksempel syrin eller kornblomst). Andre kan høstes i naturen (for eksempel geitrams og løvetann).

Blomsten på krydderurter smaker ofte som en mild variant av resten av planten, og kan brukes i supper og salater. Matblomster kan også fryses i isbiter og brukes i drikke.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg