Masala er navn på en rekke krydderblandinger fra India. Ordet betyr 'blanding' på hindi og brukes om krydderblandinger i både India, Pakistan og Bangladesh. Ordet står gjerne i kombinasjon med navnet på retten blandingen er ment for, for eksempel chicken tikka masala (blanding for kyllingbiter), eller sammen med en beskrivelse av blandingen, for eksempel garam masala (sterk blanding), eller etter hvor den kommer fra, for eksempel madrasi masala (blanding fra Madras).

Det finnes en mengde ulike masalaer, og hver type kan forekomme i utallige variasjoner. Blandingene kan inneholde opptil 20–30 forskjellige krydder og kan være enten en tørr krydderblanding eller en krydderpasta, for eksempel vindaloo masala. Ofte kalles en slik «masalapasta» for currypaste eller karripasta.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg