leppebjørn

Leppebjørnen forekommer i Øst-India og spesielt på Sri Lanka.
Av .
Lisens: CC BY ND 2.0

Leppebjørn er en rovdyrart i bjørnefamilien. De har et uttrukket snuteparti med lange, hengende lepper. Pelsen er lang og raggete, i regelen svartfarget med en hvit til kastanjebrun U- eller Y-farget flekk på brystet. Lengde fra snute til halespiss kan være opptil 190 cm, skulderhøyde opptil 90 cm, vekt 90–115 kg. Unntaksvis kan store hanner bli opptil 135 kg. Hannene er større enn hunnene.

Faktaboks

Også kjent som
Melursus ursinus

Leppebjørnen er nattdyr, som klatrer godt og lever mest av insekter, honning, frukter og frø. Den lever i skog- og buskområder i lavlandet. Arten forekommer i Øst-India og spesielt på Sri Lanka.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg