Lærefag er betegnelsen på de yrkesfaglige programområdene som fører til fag- eller svennebrev. I disse fagene er det vanlig å tilegne seg kunnskaper og ferdigheter som lærling.

Lærefaget er fast definert som et yrke hvor opplæringen skjer etter bestemmelser i opplæringsloven. Lærefagene krever praktisk læring og erfaring fra yrket, i motsetning til skolefag, hvor hele opplæringen som hovedregel gjøres i skolen.

Opplæringen foregår både i skole og bedrift/arbeidsplass og følger læreplaner som er fastsatt av Kunnskapsdepartementet. Opplæringen i de fleste lærefagene består av to år i videregående skole og to år i lære i bedrift. Det er lovfestet opplæring i cirka 200 fag. Opplæringen i et lærefag avsluttes med fagprøve eller svenneprøve. Bestått fag- eller svenneprøve kvalifiserer til fagbrev eller svennebrev.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg