Knutekål, en form av dyrket kål som har opplagsnæringen i den knollformede, oppsvulmede, overjordiske stengelen som finnes i fargevariantene grønn, hvit eller rødblå. Bladfestene er fordelt rundt hele knollen. Hardfør, men lite brukt i Norge. Hvitt fruktkjøtt med fast og sprø konsistens, mild smak som en blanding av kålrot og nepe. Brukes som kålrot, spises rå eller kokt, gjerne som stuing. Bladene er sprø og kan brukes som suppegrønt. Knutekål inneholder ca. 62 mg vitamin C, 350 mg kalium, 1,9 g kostfiber, 91 % vann, 0,1 g fett og 104 kJ tilført energi per 100 g spiselig vare.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.