knutekål

Knutekål.
Knutekål
Lisens: CC BY NC SA 3.0

Artikkelstart

Knutekål er en form av dyrket kål som har opplagsnæringen i den knollformede, oppsvulmede, overjordiske stengelen som finnes i fargevariantene grønn, hvit eller rødblå.

Faktaboks

Også kjent som
overjordisk kålrabi
Brassica oleracea convar. caulorapa var. gongylodes

Bladfestene er fordelt rundt hele knollen. Knutekål er hardfør, men lite brukt i Norge. Den har hvitt fruktkjøtt med fast og sprø konsistens, og mild smak som en blanding av kålrot og nepe. Knutekål brukes som kålrot, og spises rå eller kokt, gjerne som stuing. Bladene er sprø og kan brukes som suppegrønt.

Knutekål inneholder cirka 62 milligram vitamin C, 350 milligram kalium, 1,9 gram kostfiber, 91 prosent vann, 0,1 gram fett og 104 kilojoule tilført energi per 100 gram spiselig vare.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg