Katsuobushi (かつおぶし, 鰹節) er en ingrediens i det japanske kjøkken laget av tunfisk. Katsuobushi blir laget ved å tørke, fermentere og røyke en type tunfisk kalt bukstripet bonitt. Etter behandlingen med tørking, fermentering og røyking blir tunfisken raspet i veldig tynne flak før den er klar for bruk. I Japan blir katsuobushi solgt i vanlige dagligvarebutikker i forseglede poser klar til bruk.

Katsuobushi er kjent for å ha en klar smak av umami. Tørket sjøgress og katsuobushi er hovedingrediensene i dashi, en kraft som danner grunnlaget for mange japanske sauser og supper, deriblant misosuppe. Katsuobushi blir også brukt som topping til Okonomiyaki.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.