Katsuobushi er en ingrediens i det japanske kjøkken laget av tunfisk.

Faktaboks

Også kjent som

かつおぶし, 鰹節

Den blir laget ved å tørke, fermentere og røyke en type tunfisk kalt bukstripet bonitt. Etter behandlingen med tørking, fermentering og røyking blir tunfisken raspet i veldig tynne flak før den er klar for bruk. I Japan blir katsuobushi solgt i vanlige dagligvarebutikker i forseglede poser klar til bruk.

Katsuobushi er kjent for å ha en klar smak av umami. Tørket sjøgress og katsuobushi er hovedingrediensene i dashi, en kraft som danner grunnlaget for mange japanske sauser og supper, deriblant misosuppe. Katsuobushi blir også brukt som topping til okonomiyaki.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg