Katsuobushi (かつおぶし, 鰹節) er en ingrediens i det japanske kjøkken laget av tunfisk. Katsuobushi blir laget ved å tørke, fermentere og røyke en type tunfisk kalt bukstripet bonitt. Etter behandlingen med tørking, fermentering og røyking blir tunfisken raspet i veldig tynne flak før den er klar for bruk. I Japan blir katsuobushi solgt i vanlige dagligvarebutikker i forseglede poser klar til bruk.

Katsuobushi er kjent for å ha en klar smak av umami. Tørket sjøgress og katsuobushi er hovedingrediensene i dashi, en kraft som danner grunnlaget for mange japanske sauser og supper, deriblant misosuppe. Katsuobushi blir også brukt som topping til Okonomiyaki.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.