rack of lamb
Karré av lam klar til steking.
rack of lamb
Av /iStockphoto.

Karré er et stykke kjøtt som består av ytrefileten, som ligger langsetter ryggvirvlene på slaktedyret, med tilhørende ryggvirvler og ribbein. Denne stykningsdelen tilsvarer en kotelettrad som strekker seg fra omtrent sjette til trettende ryggvirvel.

Faktaboks

Uttale
karrˈé
Etymologi
av fransk ‘firkantet, kvadratisk’
Også kjent som

carré

Når dette stykket tilberedes som karré, beholder man ryggvirvler og ribbein, og beina kuttes til ønsket lengde før tilberedning. Karré kan tilberedes fra både lam, svin og storfe. Det er mest vanlig å benytte lam til karré, og å tilberede det helstekt eller grillet med ulike tilbehør og krydder.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg