Kammerpop er en lyrisk popmusikk som er påvirket av kammermusikk. I tillegg til el-gitar, el-bass og trommer brukes gjerne også instrumenter som cembalo, valthorn, obo og cello, gjerne også strykeinstrumenter. Et annet navn på sjangeren er 'baroque pop' (barokkpop på norsk).

Faktaboks

Også kjent som

chamber pop, baroque pop, barokkpop

Den første kammerpopgruppa var amerikanske The Left Banke, som fikk en kjempehit i 1966 med Walk Away Renee, og en litt mindre hit året etter med Pretty Ballerina. Burt Bacharach brukte kammerpop-elementer i sine sanger på 60-tallet, Bee Gees, Procol Harum og The Zombies likeså. Bruken av strykekvartett gjør at Beatles-låtene Yesterday, Eleanor Rigby og For No One regnes som kammerpop.

Kammerpopen fikk et nytt oppsving etter at duoen Cardinal fra USA ga ut sitt selvtitulerte album i 1994. Blant dagens kammerpop-påvirkede artister kan nevnes Rufus Wainwright, Divine Comedy, Belle And Sebastian og Tindersticks.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg