Opplæring i husstell foregår i faget mat og helse (tidligere heimkunnskap) i grunnskolen. I videregående opplæring dekkes fagområdet av de yrkesfaglige utdanningsprogrammene restaurant- og næringsmiddelfag og helse- og sosialfag.
På høyskole- og universitetsnivå finnes en rekke utdanningstilbud innen ernæring, helse- og miljøfag som kvalifiserer for lærerarbeid i skoleverket og for arbeidsoppgaver i voksenopplæring, konsulent- og opplysningsvirksomhet, sosialpedagogisk arbeid, forskning, forsøks- og utviklingsarbeid. Både universitetene, de statlige høyskolene og private høyskoler har slike tilbud. Se også kostøkonom og husøkonom.
Kommentarer (1)
skrev Erik Fooladi
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.