hopprenn

I hopprenn er det to tellende omganger (pluss eventuell kvalifiseringsomgang og prøveomgang) hvor poeng for lengde og stil summeres. Fem stildommere gir karakter (maksimum 20) for hvert hopp, laveste og høyeste karakter strykes.

Hopprenn er en nordisk skigren. Lengdehopping foregår i spesielle hoppbakker, med sats på et hopp i enden av tilløpet og landing i et bratt unnarenn. Stilen bedømmes også.

Bakkenes størrelse betegnes med avstanden fra hoppet til det sted i unnarennet (etter at overgangskurven til sletta har begynt) hvor fallet er 32 grader. For normalbakker skal avstanden være 85–109 meter (i OL og VM 100 meter), for store bakker over 110 meter (i OL og VM minst 125 meter) og for skiflygingsbakker over 185 meter.

Man hopper to tellende omganger (pluss eventuell kvalifiseringsomgang og prøveomgang) hvor poeng for lengde og stil summeres. 5 stildommere gir karakter (maksimum 20) for hvert hopp, laveste og høyeste karakter strykes. Om sommeren benyttes hoppbakker med porselenspor i tilløpet og plastdekke i unnarennet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg