Hopprenn, nordisk skigren, lengdehopping i spesielle hoppbakker med sats på et hopp i enden av tilløpet og landing i et bratt unnarenn; stilen bedømmes også. Bakkenes størrelse betegnes med avstanden fra hoppet til det sted i unnarennet (etter at overgangskurven til sletta har begynt) hvor fallet er 32 grader. For normalbakker skal avstanden være 85–109 m (i OL og VM 100 m), for store bakker over 110 m (i OL og VM minst 125 m) og for skiflygingsbakker over 185 m. Man hopper to tellende omganger (pluss eventuell kvalifiseringsomgang og prøveomgang) hvor poeng for lengde og stil summeres. 5 stildommere gir karakter (maksimum 20) for hvert hopp, laveste og høyeste karakter strykes. Om sommeren benyttes hoppbakker med porselenspor i tilløpet og plastdekke i unnarennet. Se for øvrig skiidrett.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.